CT-BLOOM.COM: Ghid de aplicare a machiajului
2014-06-09

ghid_machiaj_ctbloom_stefana

Da, exista o ordine atunci cand te machiezi! Iti dispare fardul de ochi si ajunge mai sus decat ar trebui? Sau rimelul tau ajunge firmituri pe obrajii tai? Acest lucru se poate datora ordinii gresite de a aplica machiajul. Cei de la Vogue recomanda urmatorii pasi:

- Baza de machiaj mai intai. Este evident ca trebuie aplicata prima, dar daca vrei o baza perfecta trebuie sa stii ca exista baza de machiaj atat pentru buze cat si pentru ochi. Primer-ul ajuta ca fondul de ten sa fie aplicat corect si ajuta la controlul problemelor precum roseata si pori deschisi, astfel incat fondul de ten nu va trebui sa lucreze de doua ori.

- Se aplica apoi fondul de ten si apoi corectorul. Daca ai un defect pe care vrei sa-l acoperi cu corectorul, aplica mai intai fondul de ten si apoi corectorul, astfel incat sa se amestece cu fondul de ten si sa lase tenul intact. Aplicarea corectorului si apoi a fondului de ten va modifica actiunea acestuia si va reduce efectele lui.

- Bronzer-ul si apoi blush-ul. Daca vrei sa aplici doar bronzer-ul, il poti aplica peste fondul de ten fara sa aiba un efect de masca.

- Urmeaza sprancenele. Se recomanda folosirea unui creion de sprancene sau fard inainte de a incepe machiajul ochilor pentru a le putea folosi ca ghid atunci cand faci conturul ochilor. Daca ai gresit nuanta creionului cu care le faci, il poti modifica fara sa strici machiajul ochilor.

- Fardul de pleoape, tusul si apoi rimelul. Rimelul il aplici la urma pentru a putea vedea de cat rimel ai nevoie pentru a completa machiajul ochilor.

- Pudra la urma. Aplicand pudra la sfarsit, iti va aseza machiajul si va lasa un strat care iti va absoarbe excesul de sebuum produs pe intreaga zi. Daca folosesti o pudra de fond de ten sau doar una de fixare, foloseste o pensula mare pe care o aplici pe frunte, obraji, barbie si nas.

Acest articol a fost publicat în Ghid machiaj, Trenduri. Salvează legătura permanentă.